Our Choice Collection

Phoenix roebelinii

Kleine palm, geschikt voor huis en terras, schaduwrijke standplaats, niet volledig winterhard

Dankzij zijn bescheiden omvang kan deze palm prima in een pot in huis of op het terras geplaatst worden. Kenmerkend voor de Phoenix roebelinii uit de Our Choice Collection is de mooie, compacte en zuivere bladkroon met overhangende bladeren. De palm heeft stevige wortels en is geteeld in koele omstandigheden en daarom bestand tegen de West Europese weersomstandigheden.

Palmen zijn primitieve planten welke in de evolutie na de varens en palmvarens ontstaan zijn, ruim voordat er sprake was van loofbomen. De Phoenix roebelinii komt oorspronkelijk uit de regenwouden van Zuid-Oost Azie en wordt ook wel Dwerg dadelpalm genoemd. Het is een sierlijke palm met vedervormige bladeren en een stam die bezet is met grote vezels. Eens in het jaar krijgt deze palm trossen met meerdere kleine, geelachtige bloemen. Let op! De zwarte vruchten zijn niet geschikt voor consumptie.

Deze plant is bestemd voor decoratie en niet voor consumptie!


Verzorging

Tijdens de warme zomermaanden heeft deze palm voldoende water nodig. Een goede manier om water te geven is door een schaal onder de pot te plaatsen en deze te vullen met water.

De Phoenix roebelinii verdraagt zeer goed droge lucht en staat graag in de schaduw, het is dan ook de ideale palm voor binnenshuis. Tijdens de zomermaanden kan hij wel buiten gezet worden, maar hij moet hierbij heel geleidelijk wennen aan directe zonlicht, anders verkleurt het blad. De Phoenix roebelinii verdraagt weinig vorst, sommigen houden het op -3°C, anderen op -6°C. Feit blijft dat het oppassen is zodra het kwik onder het vriespunt komt.