Our Choice Collection

Aloë 'Flow'

Groene kamerplant, kan in de zomer naar buiten, weinig water nodig, lichte standplaats

De Aloë 'Flow' uit de Our Choice Collection is een nieuw type binnen de Aloë familie en heeft een heel bijzondere bladtekening, namelijk witte stippels op het dondergroene blad. Met de Aloë 'Flow' haalt u een decoratieve, trendy plant in huis.

Oorspronkelijk komt de Aloë uit Afrika en Zuidwest-Azië. Er zijn bijna 400 verschillende soorten Aloë's. Een van de bekendste soorten is de Aloë Vera, vanwege zijn medicinale toepassingen. De oude Grieken en Egyptenaren gebruikten de stoffen uit deze plant al als huidverzorging, bij het balsemen en als levenselixer. In het Grieks betekent het woord Aloë namelijk 'bitter' en dit duidt op het sap van de plant.

Deze plant is bestemd voor decoratie en niet voor consumptie!

 


Verzorging

In het groeiseizoen (april – september) mag de grond van de Aloë niet uitdrogen, in de wintermaanden kan de plant het af met een stuk minder water.

De Aloë 'Flow' staat het liefst op een lichte plaats, maar vermijd direct zonlicht. In de zomer kan de plant als kuipplant in de tuin gebruikt worden, maar overwinteren moet gebeuren op een vorstvrije, koele plek.

Aloë-planten groeien het best in een wat zwaardere grond van klei, gemengd met bladaarde. De grotere soorten vragen om brede potten, om het zware wortelgestel ruimte tot ontwikkeling te geven.