Our Choice Collection

Fatsia japonica

Groene plant, zowel voor binnen als buiten, bloeit in oktober, bevat giftige plantdelen

Het stevige, dik generfde, glanzende blad van de Fatsia japonica uit de Our Choice Collection straalt iets zinderends uit en doet denken aan paradijselijk oorden. Niet voor niets is deze plant verkozen tot Bureauplant van het Jaar 2011. Deze eretitel dankt hij aan zijn luchtzuiverende vermogen. Hij zorgt voor een extra prettige en productieve werkomgeving. Deze plant is bovendien bijzonder gemakkelijk in de omgang. Zelfs zonder veel daglicht doet hij het uitstekend!
 
De Fatsia japonica, beter bekend als ‘vingerplant’, komt oorspronkelijk uit Oost-Azië. De naam ‘vingerplant’ dankt de plant aan de bladeren met daaraan zeven, negen of soms wel elf ‘vingers’. In oktober komt verschijnen er witgele bloemschermen. Hierna vormt de plant ronde zwarte vruchten. Naast bureau- of kamerplant, doet de Fatsia japonica het ook prima als tuinplant. 
Let Op! De Fatsia japonica bevat giftige plantdelen!

Deze plant is bestemd voor decoratie en niet voor consumptie!


Verzorging

De Fatsia japonica heeft regelmatig water nodig en knapt op van een sproeibeurt op zijn tijd. In de periode van april tot september bij voorkeur elke week bijmesten.

Als de Fatsia japonica naar buiten gaat, kan deze het best op een plek in de volle schaduw geplaatst worden. Deze semi-winterharde plant (tot –5ºC) laat als het vriest al zijn bladstelen naar beneden hangen. Dit is ter bescherming van zijn stam. Het lijkt dan net of hij een ‘rokje’ aan heeft. Wanneer het weer warmer wordt, gaan de bladeren vanzelf weer omhoog. Het is wel raadzaam de plant tijdens hele strenge winters af te dekken met bijvoorbeeld een rietmat.