Our Choice Collection

Lobelia erinus 'Laguna'

Eénjarige bloeiende en compact groeiende tuinplant, zon, dagelijks water

Lobelia’s zijn en blijven onmisbare en dankbare eenjarigen om de zomerborder en plantenbak mee te vullen. Door de compacte groei is deze tuinplant uit de Our Choice Collection ook geschikt voor balkon en vensterbanken. In hangmanden zijn de hanglobelia’s een sierlijke verschijning. De bloemen kunnen per plant verschillende kleuren hebben: wit, hemels- en donkerblauw, roodviolet en blauw met wit oog.

Lobelia behoort tot de familie van de Campanulaceae. De bloem van de tuinlobelia lijkt sterk op de Campanula, klokjesbloem. Lobelia dankt zijn naam aan een botanicus uit de zeventiende eeuw, Matheus L'Obel. 

Deze plant is bestemd voor decoratie en niet voor consumptie!


Verzorging

De Lobelia staat graag in volle zon, maar een plekje in lichte schaduw accepteert de plant ook nog wel. Omdat ze zo van een zonnige standplaat houden, is het belangrijk dat de grond niet uitdroogt. Daarom wordt geadviseerd de plant dagelijks water te geven en als het even kan regelmatig vloeibare mest te geven. Zorg wel voor goede afwatering; deze plant houdt van vochtige grond, maar niet van langdurig natte voeten. Bovendien helpt voldoende luchtvochtigheid uitstekend om het blad mooi groen te houden. Om na de eerste bloei nog langer plezier van de plant te hebben, mogen de steeltjes ingekort worden.