Our Choice Collection

Citrus

Kan vanaf 15°C naar buiten, zonnige standplaats, bijmesten tot augustus, veel zware vruchtenDe verschillende soorten citrusplanten uit de Our Choice Collection geven de tuin een mediterrane uitstraling. De geselecteerde planten geven veel vruchten van zware kwaliteit. Deze vruchten zijn niet eetbaar! De planten kunnen het best in potten en kuipen geplaatst worden, aangezien ze binnen moeten overwinteren. Het grote wortelgestel van de plant vereist een relatief grote kuip, anders zal de plant geforceerd (te) klein blijven

Citrus behoort tot de familie der Rutaceae en komt van oorsprong uit Azie. Sinds jaren worden er allerlei soorten in de tropen en subtropen over de hele wereld gekweekt. De vrucht wordt gegeten, het sap gedronken, de bloesem wordt in de parfumindustrie gebruikt. Al rond 1500 na Chr. waren citrusplanten populair om de tuinen van grote landhuizen mee aan te kleden. Speciaal voor deze planten zijn in die tijd ook de ‘oranjerieën’ gebouwd: een gebouw met grote ramen zodat de citrusplant met voldoende daglicht kon overwinteren in een door kachels op voldoende temperatuur gehouden ruimte.

Deze plant is bestemd voor decoratie en niet voor consumptie!


Verzorging

Zodra de temperatuur niet meer onder de 15°C zakt, kunnen citrusplanten buiten worden geplaatst. Zij staan het liefst op een lichte, beschutte plaats. In de zomer heeft de citrusplant voldoende water nodig, zeker als de plant in bloei staat of als de vruchten groeien. De kluit niet constant nat laten, meststoffen kunnen dan moeilijker opgenomen worden en de kans dat de bladeren geel worden is groter. Tot augustus regelmatig bijmesten met een oplossing van koemest. De plant kan na de bloei gesnoeid worden.