Our Choice Collection

Cymbidium erythraeum

De Cymbidium erythraeum is rond 1900 ontdekt en komt voor in diverse landen in Zuid-Oost Azië, bijvoorbeeld in Nepal, China, India en Birma. Deze compacte plant met smalle bladeren komt veelal voor in bergachtig gebied (op een hoogte van 1000 m tot 2800 m) en behoort tot de mini-Cymbidium.

De bloemtak van deze exclusieve kamerplant uit de Our Choice Collection is gemiddeld tussen de 80 en 90 cm lang en draagt ongeveer 10 tot 15 bloemen. De in tijgerprint gestreepte bloemen zijn klein, ongeveer 8 cm, en verspreiden een heerlijke geur. Deze orchidee bloeit, tot wel 3 maanden, in de herfst en in de vroege winter en komt op diverse plaatsen tot zijn recht, zoals in de woonkamer, serre, slaapkamer of kantoor.

Deze plant is bestemd voor decoratie en niet voor consumptie!

 

 


Verzorging

De Cymbidium erythraeum 1 x per week onderdompelen maar let op, in de wintermaanden heeft de plant minder water nodig! In de zomer wordt deze Cymbidium graag bijgemest, bij voorkeur met een meststof met een hoog stikstofgehalte. Vanaf augustus/september mag het stikstofaandeel in de bemesting dalen. De plant is bestand tegen temperaturen vanaf on¬geveer 10º C. De Cymbidium kan in de zomermaanden in de tuin of op het terras geplaatst worden, het liefst in de halfschaduw of lichte schaduw. Haal de plant naar binnen wanneer het weer kouder en natter wordt, in ieder geval vòòr de eerste vorst. Een Cymbidium maakt veel dikke, vlezige wortels die een pot tamelijk snel gevuld hebben. Als te lang wordt gewacht met verpotten wordt de Cymbidium door de wortels uit de pot geduwd. Verpot de plant bij voorkeur in het voorjaar, ná de bloei en het liefst met oppotmateriaal dat geschikt is voor orchideeën. De wortels kunnen bij het verpotten tegen een stootje.