Our Choice Collection

Skimmia japonica Reevesiana

Tuinplant met dikke bessen in het najaar, bloeit in het voorjaar

Skimmia japonica ‘Reevisiana’ is een aparte, wat minder vaak voorkomende Skimmia soort. Deze sierheester uit de Our Choice Collection valt zeker op vanwege zijn dikke bessen en zijn mooie glanzende donkergroene blad. Deze soort heeft geen Skimmia van het andere geslacht nodig om tot besvorming te komen. Hij groeit langzaam, blijft laag en is niet ziektegevoelig.

Skimmia is een latinisering van het woord Skimmi, dat de Japanse volksnaam is van de plant. Japonica geeft aan dat de plant afkomstig zou zijn uit Japan. Deze Skimmia’s laten veel bessen zien in het najaar. In het voorjaar openen de knoppen en geven deze heesters bloemen met een sterke, weldadige geur. De geur lijkt op die van het lelietje-van-dalen. Als bloemstruik zijn ze minstens zo aantrekkelijk.

Deze plant is bestemd voor decoratie en niet voor consumptie!


Verzorging

Skimmia is van nature een bosplant. Daarom groeit dit gewas het beste op een enigszins beschaduwde plaats. Planten die in de volle zon staan krijgen vaak witte bladranden. Skimmia’s houden bovendien van een voedzame, goed doorlatende en humushoudende, lichtzure grond. De planten behouden in de winter hun blad. De plant is geschikt voor binnen en buiten, of dat nu de huiskamer, het balkon, het terras of de tuin is. Ook in de winter kan Skimmia buiten worden gepresenteerd, want de plant is vorstbestendig.