Our Choice Collection

Skimmia japonica Rubella

Sterke tuinplant, bessen, ivoorwitte bloemen in het voorjaar

Het speciale aan de Skimmia japonica ‘Rubella’ uit de Our Choice Collection is het wortelgestel, dat ervoor zorgt dat de plant gezond is en blijft en minder bladuitval heeft. Een Skimmia van uitmuntende kwaliteit dus! In de winter heeft deze struik een diep karmozijnrode gloed over de knoppen. In het voorjaar openen de knoppen zich en komen er ivoorwitte bloemen uit te voorschijn.

Skimmia is een latinisering van het woord Skimmi, dat de Japanse volksnaam is van de plant. Japonica geeft aan dat de plant afkomstig zou zijn uit Japan. Alle Skimmia’s bloeien rijk, maar niet aan alle planten verschijnen in het najaar bessen. Daarvoor heb je op zijn minst één mannetje en één vrouwtje nodig. Uitsluitend vrouwelijke planten dragen bessen. Het maakt niet uit welke soort(en) of variëteit(en) bij elkaar worden gezet; als er maar van elk geslacht een exemplaar aanwezig is.

Deze plant is bestemd voor decoratie en niet voor consumptie!

 

 


Verzorging

Skimmia is van nature een bosplant. Daarom groeit dit gewas het beste op een enigszins beschaduwde plaats. Planten die in de volle zon staan krijgen vaak witte bladranden. Skimmia’s houden bovendien van een voedzame, goed doorlatende en humushoudende, lichtzure grond. De planten behouden in de winter hun blad. De Skimmia japonica ‘Rubella’ is goed winterhard en kan dus de hele winter door buiten blijven staan. In de tuin planten in de periode oktober/november, voor het planten de pot onderdompelen in een emmer water.