Our Choice Collection

Sansevieria kirkii Friends

Extra grote antracietkleurige pot, compacte plant, weinig verzorging

De, ooit zo populaire, Sansevieria familie is bezig met een enorme comeback. Vroeger was de Sansevieria door haar onverwoestbare karakter een zeer geliefde kamerplant. De meeste wat oudere mensen zullen zich de plant nog levendig kunnen herinneren uit de vensterbanken van de schoolklassen. Het was één van de weinige planten die de lange zomervakanties zonder verzorging kon overleven.
Beetje bij beetje verdween de Sansevieria uit beeld. Tot een aantal jaren geleden plantenveredelaars deze prachtige plant weer ontdekten en hiermee aan het werk gingen! De hippe trendy Sansevieria kirkii Friends uit de Our Choice Collection is daar een goed voorbeeld van.

De doorsnee van de plant is opvallend groot. Dit maakt zijn uiterlijk nog robuuster en laat zijn vele zwaardvormige bladeren goed tot hun recht komen. De plant is geschikt voor alle ruimtes in huis omdat hij zo lekker compact is. Hij heeft nog steeds weinig verzorging nodig. Ideaal voor mensen met weinig tijd of voor studenten die net op kamers gaan!


Deze plant is bestemd voor decoratie en niet voor consumptie!

 


Verzorging

Sansevieria kirkii Friends kan goed tegen veel licht en zon. Kijk in de zomer wel uit met fel zonlicht achter glas, want dan kan de temperatuur enorm oplopen waardoor de tekeningen van het blad kunnen gaan vervagen. Deze van origine woestijnplant is goed bestand tegen de droge warmte van de centrale verwarming. De optimale temperatuur is 15ºC tot 25ºC. Zet de plant niet koeler dan 10ºC. Wees vooral zuinig met water, behalve in de zomer wanneer er nieuwe scheuten worden geproduceerd. Voeding is nauwelijks nodig, geef alleen wat voeding tijdens de groei.