Our Choice Collection

Calathea Network

Unieke mozaïk bladtekening, drie planten in antracietkleurige pot, sterk

Calathea Network is een nieuwe aanwinst voor de uitgebreide Calathea familie én voor de Our Choice Collection! Het lijkt alsof het blad eerst is verscheurd waarna alle stukjes weer aan elkaar zijn gelijmd. Omdat niet alles precies op zijn plek is gekomen, is een bizar mozaïek (een netwerk) van allemaal kleine stukjes groen ontstaan. Het opvallende artistieke blad is ook bloemenarrangeurs opgevallen en wordt daarom ook veel toegepast als bladgroen in boeketten. Bijkomend voordeel is dat het blad oersterk is. Op de vaas blijft een volgroeid blad wel tot 5 weken houdbaar! De plant is erg sterk en kan op veel plaatsen in huis worden geplaatst.

Calathea groeit in de tropische regenwouden van Zuid-Amerika, waar de planten wel een paar meter hoog kunnen worden. De bladeren worden daar onder andere gebruikt als dakbedekking of om manden van te vlechten: ‘kalathos’ is Grieks voor ‘mand’. Van sommige soorten worden de wortels gebruikt voor medicijnen. Omdat Calathea in de natuur in halfschaduw groeit, is hij ideaal om een niet al te lichte plek in huis tot leven te brengen, letterlijk en figuurlijk.


Deze plant is bestemd voor decoratie en niet voor consumptie!

 


Verzorging

Calathea Network is een gemakkelijke kamerplant. Hij verlangt een vrij koele (18 tot 23 gr.) en half beschaduwde plek. Dat maakt de plant goed geschikt voor donkere kamers en duistere hoeken. Staat hij te warm, dan gaan de bladeren krullen. De plant heeft behoefte aan hoge luchtvochtigheid (> 60 %). De kluit vochtig houden door `s zomers matig te gieten met lauw water. In de winter amper water geven. De plant mag niet met de voeten in het water staan, dat leidt tot wortelrot. Het kan misleidend zijn dat de bovenlaag uitgedroogd is, terwijl de kluit nog voldoende vochtig is. Een goede verzorging wordt beloond met steeds weer nieuwe bladeren. Een slechte verzorging met stagnerende groei, omkrullend en verdrogend blad en vaak ook nog een invasie van spintmijt.