Our Choice Collection

Astelia Silver Shadow

Sterke tuinplant, opvallend zilveren blad, eenvoudige verzorging

Oorspronkelijk komt de Astelia van de Chatham Eilanden, een winderige eilandengroep bij Nieuw Zeeland. Zijn afkomst verraad waarom de plant zo sterk is en bestand is tegen harde wind. Dit bewijst vooral de Astelia Silver Shadow uit de Our Choice Collection. Zijn uitzonderlijke sterke wortels zorgen voor een nog meer solide basis van waaruit de plant verder groeit. Zelfs na strenge vorst (tot -15℃)!


De bladeren van deze opvallende zilveren Astelia hangen over elkaar en lopen van de kern uit over in metallic silver. Dit geeft, letterlijk en figuurlijk, een schitterend effect. Met recht een eyecatcher voor iedere tuin! De plant kan ook in huis geplaatst worden.

Deze plant is bestemd voor decoratie en niet voor consumptie!


Verzorging

Astelia Silver Shadow is een ideale plant voor op het balkon, patio, in de tuin en ook in huis. Hij heeft een sterkte voorkeur voor volle zon en een luchtige grond. Vooral tegen droogte, harde (zee)wind en kustcondities is de plant goed bestand. Het enige punt van aandacht is dat de grond niet te nat mag zijn. Schrik niet als het blad afsterft wanneer het kouder wordt dan -5℃. De wortel is zo sterk dat er vanzelf weer nieuw blad opkomt! Bij een temperatuur beneden de -15℃ is het echt te koud voor deze tuinplant en zal hij de vorst niet overleven.