Our Choice Collection

Caryota mitis

Sterke kamerplant, opvallend rafelig blad, makkelijk te verzorgen

Oorspronkelijk komt deze sierlijke palm uit Indonesië en Maleisië. De Caryota mitis behoort tot de familie van de Arecaceae (Palmae). Een palm ontwikkelt in de regel een enkele stam met één groeipunt. Er zijn ook palmen die ‘bossig’ groeien, zij komen steeds met nieuwe scheuten uit de stambasis. Zo ook met de Caryota mitis. Deze palm uit de Our Choice Collection is sterk geworteld waardoor de scheuten een extra goede basis hebben.

Door zijn duidelijk onderscheidende uiterlijk is de plant zeer decoratief in moderne interieurs. Het driehoekig gevormde, rafelige blad heeft veel weg van de staart van een sluiervis, daarom wordt hij in de volksmond ook wel Vissenstaartpalm genoemd.

Deze plant is bestemd voor decoratie en niet voor consumptie!


Verzorging

De Caryota houdt van een half zonnige tot min of meer schaduwrijke standplaats. Bij veel zon wordt hij licht van kleur. Hij verlangt veel water, de potkluit mag niet uitdrogen. Het is beter de plant af en toe een flinke scheut water te geven dan iedere keer een klein beetje. Een grotere hoeveelheid water spoelt de schadelijke stoffen weg en bereikt ook de dieperliggende wortels. Deze plant verdraagt lagere temperaturen dan de gemiddelde palm en ook de luchtvochtigheid kan lager. Al met al is het een sterke palm met een erg sierlijke uitstraling in de woonkamer.