Our Choice Collection

Ravenea rivularis

Kamerpalm, sterke basis, vochtige ondergrond

Van oorsprong komt Ravenea uit China, waar de plant langs waterlopen in de laaglanden bij de Himalaya op grote schaal voorkomt. Daar refereert het tweede deel van de naam aan: rivularis betekent ‘langs beken voorkomend’. De plant is nog niet zo heel lang te koop op de Europese markt, daarom is er nog niet echt een volksnaam. De plant wordt speciaal bij farms in het buitenland geselecteerd en naar Nederland vervoerd.

Het spitse, mooi gevormde, blad van de Ravenea uit de Our Choice Collection groeit vanuit het hart zodat hij licht naar buiten uithangt. De stengel en bladeren hebben dezelfde lichtgroene kleur, alleen aan de basis is de stengel geelachtig tot grijs. Het is een uitstekende plant om vooral binnen te gebruiken.

Deze plant is bestemd voor decoratie en niet voor consumptie!


Verzorging

De Ravanea is een echte kamerpalm en groeit het beste bij een normale kamertemperatuur. Zoals de tweede naam van de plant al aangeeft, vraagt de plant om een vochtige ondergrond. Zorg er dan wel voor dat er geen water aan de voet van de wortels blijft staan. Bespuit de plant in de zomer geregeld met water. De bladen blijven zo mooi schoon en de plant reageert door nieuwe stengels met bladen te maken.