Our Choice Collection

Pachira aquatica

Makkelijke kamerplant, stevig blad, opvallende gevlochten stam (handwerk)

Een eigenwijze groene en glimmende bladerkroon en een gevlochten stam zijn de kenmerken van de Pachira aquatica. Riviermondingen en andere natte oevers van Mexico tot Brazilië zijn de natuurlijke habitat van deze opvallende kamerplant.

De Pachira uit de Our Choice Collection is speciaal koud geteeld waardoor het blad nog steviger is. De stam is met de hand gevlochten waardoor de kans op beschadiging minimaal is. Ieder tak draagt uit vijf delen samengestelde bladeren die worden geassocieerd met de menselijke hand. Volgens Feng Shui (een Oosterse manier van inrichten om de energie in huis zo positief mogelijk te laten stromen) vangen de bladeren geld en zijn de gedraaide stammen de schatbewaarders van het gevangen fortuin. Vandaar dat Pachira ook wel bekend staat als ‘geldboom’ en de ideale housewarming gift.

Deze plant is bestemd voor decoratie en niet voor consumptie!


Verzorging

De Pachira is een makkelijke plant om te houden. Hij kan bijna overal staan, behalve in de volle zon. Door een te lange confrontatie met fel zonlicht, verbrandt het blad. Van natte voeten houdt deze plant niet. Sterker nog, de kluit mag tussen gietbeurten door - eens per maand is voldoende- zelfs gewoon uitdrogen. Het is een snelle groeier. Door hem aan de bovenkant te snoeien, zal hij minder hard de lucht in gaan en wat meer in de breedte groeien.