Our Choice Collection

Picea glauca ‘Conica’

Binnen en buiten, extra sterk, luxe pot

De Picea glauca ‘Conica’, familie van de Pinaceae, wordt ook wel witte spar of tafelkerstboom geno¬emd. De naam ‘dwergconifeer’ heeft niets te maken met het kleine format, maar meer met de trage groei. De Picea is kegelvormig, altijd mooi vol vertakt en opgebouwd uit frisgroene naaldjes.

De Picea uit de Our Choice Collection is geteeld in de juiste potgrond en is met de hand gerooid voor een extra goede kwaliteit. De pot waarin deze dwergconifeer geleverd is, zorgt voor een extra luxe uitstraling.

Deze plant is bestemd voor decoratie en niet voor consumptie!


Verzorging

De Picea glauca ‘Conica’ kan na de Kerst buiten worden gezet. Tijdens het verblijf binnenshuis is een constant vochtige potgrond een eerste vereiste. Droogte zorgt ervoor dat de naalden sneller vallen. Een schoteltje water naast de plant zorgt al voor een iets vochtigere omgeving. Deze winterharde plant is geschikt voor in een rots- of heidetuin.  Houdt de kluit goed vochtig en zet de plant op een niet tochtige, zonnige standplaats. Snoeien kan maximaal 2 maal per jaar. Het beste is dan jong te beginnen om het model mooi te houden. Let op: de Picea is spintgevoelig.