Our Choice Collection

Chrysalidocarpus lutescens

Elegante palm, tropische verschijning, luchtzuiverend, makkelijk te verzorgen

De Chrysalidocarpus uit de Our Choice Collection straalt met zijn mooie opwaartse beweging opgewekte energie uit. De plant uit de collectie is goed doorgeworteld. Dit geeft een goede basis van waar uit de bladstengels krachtig naar boven groeien (de Chrysalidocarpus kent geen centrale stam). Het blad is opvallend smal, glanzend donkergroen en de stengels zijn geelachtig. Daarom kreeg de plant in zijn thuisland Madagaskar de bijnaam Goudpalm. Zijn Latijnse naam is Areca. De plant wordt speciaal bij farms in het buitenland geselecteerd en naar Nederland vervoerd.

Juist door zijn tropische uiterlijk is het een zeer geliefde kamerplant. De plant past prima in de huidige interieurtrends. Een leuke (gezonde) bijkomstigheid is dat de bladeren voor een goede luchtvochtigheid in huis zorgen en de lucht zuiveren (onderzoek door NASA)!

Deze plant is bestemd voor decoratie en niet voor consumptie!


Verzorging

De ideale temperatuur voor deze Goudpalm ligt tussen 18 en 24 C┬║. Sterke temperatuurswisselingen worden niet gewaardeerd. De plant heeft graag constant een vochtige bodem; tweemaal per week water geven is voldoende. De palm waardeert het als hij regelmatig beneveld wordt met bijvoorbeeld regenwater, vooral in de zomer. Geef deze elegante palm een lichte plek, zonder zon en bescherm hem tegen tocht. Als het blad oud wordt, kleurt het bruin. Deze bladeren kunnen eruit worden geknipt zodat alle energie weer naar nieuw blad gaat. Hij stelt geen speciale eisen aan de grondsoort, licht zuur is optimaal. Kortom, een gemakkelijke palm voor binnenshuis.