Our Choice Collection

Cycas revoluta

Erg sterke tuinplant, frisse kleur van het blad, geen direct zonlicht

De Cycas revoluta, ook wel “Cycaspalm” genoemd, is een palmvaren. Op het eerste gezicht lijkt deze plant op palmachtige kleine boompjes. Hij schijnt echter niet verwant aan palmen of varens te zijn, maar eerder aan coniferen. De Cycas uit de Our Choice Collection heeft een knol die goed is doorgeworteld. Dat maakt de plant des te sterker en zorgt voor een frisse, vollere kleur van het blad.

De Cycaspalm is een trage groeier en een echte oerplant, die al 130 miljoen jaar bestaat. Deze palm voelt zich vanaf het voorjaar helemaal lekker als hij buiten staat. Hij is bestand tegen lichte vorst.

Deze plant is bestemd voor decoratie en niet voor consumptie!


Verzorging

De Cycaspalm houdt van een lichte, zonnige plek, maar wil geen direct fel zonlicht. Niet te veel water geven en bemesten. Alleen wanneer nieuwe bladeren worden gevormd is de behoefte aan water en bemesting groter. Af en toe de bladeren van het stof verwijderen. De ideale plaats is een licht beschut en luchtig plekje op het terras. In de zomer een sproeibeurt geven. Om de 2 tot 3 jaar verpotten. Oudere planten vormen een soort wortelknobbeltjes die NOOIT verwijderd mag worden. Als potgrondmengsel normale potgrond gebruiken. In de winter op een koele plaats zetten bij 12-15 °C. Wel rekening mee houden dat schildluizen een ware plaag kunnen vormen.