Our Choice Collection

Cyclamen persicum

Vrolijk bloeiende kamerplant, stevig en opvallend blad, regelmatig water

Cyclamen persicum uit de Our Choice Collection kenmerkt zich door zijn harde, stevige hartvormige blad met een opvallende tekening. Vanuit deze gezonde basis groeien de waterhoudende stengels strak omhoog en vormen zij de basis voor de geurende rode en witte bloemen. Deze bloemen groeien dicht bij elkaar waardoor deze kamerplant een extra vol aanzicht krijgt.

Alle Cyclamen behoren tot het geslacht van de Primulaceae en komen voornamelijk voor in het Middellandse Zeegebied. De naam ‘cyclaam’ is afgeleid van het Griekse woord ‘kuklos’, wat cirkel betekent. Zowel de afgeplatte knol als de groeiwijze van de plant is cirkelvormig. De Romeinen waardeerden de Cyclaam om zijn geur en zijn bescheiden bloei en de Katholieke Kerk beschouwde de Cyclaam als symbool van Maria’s bloedende hart.

Deze plant is bestemd voor decoratie en niet voor consumptie!


Verzorging

De Cyclaam mag niet in de felle zon staan en heeft regelmatig water nodig, de potgrond mag niet uitdrogen. Uitgebloeide bloemen kunnen regelmatig verwijderd worden zodat de Cyclaam door kan blijven groeien. Om de kluit vochtig te houden kan men het beste water gieten op een onderschoteltje. Als de plant in bloei is, om de twee weken bemesten en tijdens de groei van knol en blad elke week. In de lente kunnen de planten verpot worden.