Our Choice Collection

Buxus sempervirens

Winterharde, groenblijvende tuinplant, goed ontwikkelde wortels, mooie vorm

De Buxus sempervirens is de meest gebruikte Buxus in onze tuinen. De reden dat deze buxus deel uit maakt van de Our Choice Collection is omdat hij sterke en goed ontwikkelde wortels heeft. Hierdoor is de kans dat de buxus na plaatsing in de tuin niet goed aanslaat erg klein. Voor het beste resultaat wordt voeding meegeleverd. Daarnaast hebben de buxusplanten uit de Our Choice Collection een erg mooie vorm.

In Japan en in China werd Buxus lang voor onze tijdrekening al in tuinen gebruikt. In de duistere Middeleeuwen verdween Buxus uit het zicht. Een nieuw hoogtepunt kende Buxus in de Italiaanse renaissancetuinen en in de Franse baroktuinen. Onder Katholieken was de buxus vooral populair omdat ze op palmzondag palmtakjes leverden. Aan de gewijde takjes werd goddelijke kracht toegekend. Onheil, epidemie├źn, blikseminslag en misoogsten werden erdoor tegengegaan. In de zomer, bij warm weer of bij het snoeien van Buxus, komt er een typische, wat bittere, Buxusgeur vrij.

Deze plant is bestemd voor decoratie en niet voor consumptie!


Verzorging

Buxus groeit prima in de zon, maar staat ook zijn mannetje in de schaduw. De struiken worden dan diepgroen. De buxusplant heeft voldoende water nodig en komt het best tot zijn recht in een kalkrijke grond. Bleke bladranden en een stagnerende groei zijn bijna altijd te wijten aan een gebrek aan kalk in de bodem. Snoeien van de plant kan het hele jaar door.