Our Choice Collection

Aereococcus goeldiana

Tropische kamerplant, van groen naar paars verkleurende besjes, lichte standplaats

De Aereococcus goeldiana uit de Our Choice Collection is een zeer bijzondere tropische kamerplant. Zodra de plant tot bloei komt geeft zij een rijk vertakte bloemstengel vol met kleine, groene, besjes. Deze besjes geven eerst een miniscuul wit bloempje. Daarna zwelt de bes op en zal langzaam van groen naar donkerpaars verkleuren. Om uiteindelijk te verdrogen en bruin te verwelken. Daarna verschijnen onmiddellijk nieuwe scheuten, die weer uitgroeien tot een nieuwe volwassen Aereococcus. Deze cyclus blijft zich herhalen waardoor er steeds meer kokers op de pot gevormd kunnen worden.

De Aereococcus komt uit de familie van de Bromeliaceae, Bromelia-achtigen . Van oorsprong komt deze plant voor in Midden- en Zuid-Amerika, voornamelijk in de tropische regenwouden van Guiana en Venezuela.

Deze plant is bestemd voor decoratie en niet voor consumptie!


Verzorging

De Aereococcus houdt van een kamertemperatuur van 15ºC tot 25ºC. Hij staat graag op een lichte plaats, maar houdt niet van volle zon. Giet regelmatig lauw water in de koker van de plant. In de koker zitten dunne haartjes en schubjes die het water absorberen. Met zijn bladeren vangt de plant water op, dus de Aereococcus kan ook prima gesproeid worden. De wortelkluit moet tijdens de groei (van april tot oktober) goed vochtig gehouden worden. ‘s Winters is de plant minder dorstig. Met regelmatig wat plantvoeding (tijdens de groei elke veertien dagen) blijft de plant sterk en bloeit hij extra lang.