Our Choice Collection

Rhapis excelsa

Groene kamerplant, diepgroene bladeren, schaduwrijke plaats, voldoende water

De reden dat de Rhapis excelsa opvalt, is omdat de plant in tegenstelling tot de meeste andere palmen, geen forse stam heeft, maar bossige stengels die uit de ondergrondse wortels omhoog schieten. Dit en de diepgroene, zuivere bladeren geven deze palm uit de Our Choice Collection een exclusieve uitstraling.

De palm is in de 17e eeuw door Japanners uit China geëxporteerd, in die tijd was dit een erg exclusieve palmsoort. Vanaf de 18e eeuw werd de palm ook buiten China en Japan populair, maar zijn exclusieve karakter is de palm nooit verloren. Deze palm hoort oorspronkelijk thuis in vochtige bergbossen waar hij hellingen bedekt, maar kan ook sneeuw doorstaan.

Deze plant is bestemd voor decoratie en niet voor consumptie!


Verzorging

De potkluit van deze palm moet het hele jaar vochtig zijn. In de groeiperiode heeft hij dan ook wat meer water nodig dan in de zomer.

De Rhapis excelsa staat het liefst op een schaduwrijke plek. Als de plant te lang in de zon staat kleuren de bladeren geel. De palm kan tegen lage temperaturen, maar bij plaatsing in de huiskamer ligt de ideale temperatuur rond de 20°C. In de winter mag de temperatuur niet te hoog zijn, dan staat hij het liefst in een koele serre of kas (temperatuur niet lager dan 5°C).

Het is belangrijk de palm af en toe (ongeveer één keer in de drie jaar) te verpotten. De ideale grond bestaat uit gewone potgrond gemengd met 1/3 deel klei.