Our Choice Collection

Solanum jasminoides

Bloeiende tuinplant, zonnige standplaats, dagelijks water nodig, goede afwatering

De Solanum jasminoides uit de Our Choice Collection is een rijk bloeiende plant, die erg mooi van vorm is. De klimmende nachtschade bloeit van de lente tot de herfst en geeft stervormige witte bloemen. De Solanum jasminoides uit de Our Choice Collection wordt verkocht als hangende terrasplant.

Solanum betekent letterlijk vertaald Aardappel. De Solanum behoort tot de Solanaceae. Dit is de familie waartoe ook de aardappel, tomaat en aubergine  behoren. De klimmende nachtschade komt van nature voor in Zuid-Brazilië en Paraguay waar hij langs bosranden en in struikvegetaties groeit. Vanwege het warme en vochtige klimaat is de plant daar groenblijvend, hier is het een bladverliezende plant.

Deze plant is bestemd voor decoratie en niet voor consumptie!


Verzorging

De Solanum jasminoides bij voorkeur op een beschutte, zonnige plek zetten. Zeer geschikt als kuipplant of op balkon. Tijdens het groeiseizoen regelmatig gieten zodat de grond licht vochtig blijft. Zorg voor kalk- en humusrijke doorlatende grond en een goed ontwaterende ruime pot of kuip. Voor een mooie donkere kleur 1 x per week, in het groeiseizoen, flink bijmesten. Uitgebloeide bloemen verwijderen voor een betere doorbloei. Vanaf half november, vlak voor de eerste vorst, moet de Solanum binnen gezet worden waar hij op een koele plaats kan overwinteren. Tijdens de rustperiode weinig water geven maar de kluit mag niet uitdrogen.