Our Choice Collection

Petunia hybride ‘Vanilla’

Eenjarige dankbare zomerbloeier, zonnige standplaats, dagelijks water

Van nature groeien Petunia’s in subtropische streken in Zuid-Amerika. In het begin van de 19de eeuw bracht men de eerste Petunia’s naar Europa: witte en paarse varianten die de basis vormden voor talloze soorten en kleuren, zoals van deze vanille kleurige soort. Blauw en oranje zijn de enige kleuren waarin deze planten niet beschikbaar zijn.
 
De Petunia is afkomstig van de solanaceae- of nachtschadefamilie. Hij bloeit slechts één zomerseizoen: het zijn dus eenjarigen. Wel groeien en bloeien ze dat ene jaar ontzettend uitbundig! Veel van de in tuinen voorkomende Petunia soorten zijn hybriden. Hybriden hebben een groot aantal voordelen vergeleken met zaadvaste rassen: o.a. meer bloemen. Met grote regelmaat komen er nieuwe rassen op de markt, vaak dankbare zomerbloeiers in de tuin.

Diese Pflanze ist nur zur Dekoration und nicht zum Verzehr geeignet!


Verzorging

Deze plant uit de Our Choice Collection kan vanaf eind april al naar buiten, maar als de temperaturen ’s nachts nog erg dalen moeten ze binnen overnachten. Petunia’s zijn doorgaans namelijk erg vorstgevoelig. Na IJsheiligen kan de Petunia permanent naar buiten.

De Petunia staat graag in de volle zon, eventueel een plek met een beetje schaduw. Ook staat de plant graag beschut tegen de wind. Geef de Petunia meteen na het verpotten water zodat de wortels ingesloten worden. Een Petunia houdt van een geregelde douche en op warme zomerdagen heeft hij zelfs dagelijks water nodig. Te veel water is niet goed, dan rotten de wortels en is er kans op schimmelvorming. Als de oude bloemen verwijderd worden, zorgt deze enthousiasteling voor lang bloeiplezier.