Our Choice Collection

Tillandsia 'Samantha'

Bloeiende kamerplant, bijzondere bloeiwijze, exotische verschijning, makkelijk in verzorging

De Tillandsia 'Samantha' heeft een zeer bijzondere bloeiwijze en bloemvorm en is nog niet zo lang verkrijgbaar. Deze plant uit de Our Choice Collection is een exotische verschijning die met haar kleur en pittige vorm voor een echt tropisch sfeertje in huis zorgt.

Het plantengeslacht Tillandsia telt meer dan 400 soorten en komt uit de bossen, woestijnen en bergen van Midden- en Zuid-Amerika. De meeste Tillandsia’s hebben geen of nauwelijks wortels en groeien op bomen (epifytisch) of rotsen (lithofytisch). De dunbladige groene vormen groeien in regenachtige gebieden, en de dikkere grijsbladige in drogere gebieden. Water en voedingsstoffen worden via de schubben op de bladeren opgenomen uit de lucht (stof, regenwater).

Deze plant is bestemd voor decoratie en niet voor consumptie!


Verzorging

Bij gelijkmatig licht en lucht groeien de planten in een mooie bolvorm. Welke plek ze willen in huis maken ze zelf duidelijk. De grijsbladige soort vraagt bijvoorbeeld veel licht. De plant moet regelmatig beneveld of in water gedompeld worden (het liefst regenwater). De Tillandsia zet dan zijn schubben open en zuigt zich vol water. Zodra de plant droog is, sluiten de schubben zich en voorkomen zo ongewenste verdamping. De plant kan zo tot een maand zonder water. Laat de plant ook niet langer dan vier uur nat en vermijd zo kans op smet en rotten. In de winter heeft de plant een droogteperiode nodig. Dan moet er spaarzaam water gegeven worden. Vanaf eind april mag de Tillandsia buiten op een lichte plek opgehangen worden, ook dan moet de plant regelmatig beneveld worden.