Our Choice Collection

Hedera helix ‘Shamrock’

Makkelijke kamerplant, kleinbladig en compact, lichte stand/hangplaats, geen volle zon

Over het algemeen is klimop een zeer gemakkelijke plant die niet veel eisen stelt. De Hedera helix ‘Shamrock’ uit de Our Choice Collection is een prachtige kleinbladige, compacte Hedera met hartvormige bladeren. Deze Hedera is handmatig tot bolvorm geteeld en daarom zeer decoratief. De ‘Shamrock’ is alleen geschikt voor gebruik binnenshuis.

Hedera is een geslacht van de familie Araliaceae die staat voor vriendschap en trouw. De naam Hedera is afgeleid van het Griekse woord haerere, dit betekent zelf bevestigen. Het zijn houtachtige win¬tergroene struiken die met behulp van hechtwortels kunnen klimmen en kruipen, zowel aan een muur als tegen een boom.

Deze plant is bestemd voor decoratie en niet voor consumptie!


Verzorging

Om kamerklimop in optimale omstandigheden te houden, moeten de bladeren regelmatig besproeid of beneveld worden. Houd de potkluit in de zomer vochtig, zeker wanneer de temperatuur binnens¬huis oploopt, maar giet spaarzaam in de winter. Het allerbeste is de Hedera uit een plantschaal te laten drinken. Onthoud wel dat de Hedera eerder dood gaat van te veel water, dan van te weinig.

De Hedera voor binnenshuis verdraagt redelijk goed droge lucht, op voorwaarde dat de lucht niet te warm is; 16-18 graden is perfect. Af en toe licht bijmesten met kamerplantenmest. Geef klimop in de winter een lichte standplaats; in de zomer juist niet in de volle zon plaatsen.